Branding (II): Treballant en una marca
24 septiembre, 2013
Reputació online (II): Crear, mesurar i actuar
25 octubre, 2013

Reputació online (I): Constància i paciència

Puedes leer este post en castellano pinchando aquí. 

Reputació Online

Fa dies us explicava com cultivar la nostra marca i què es necessita per començar a crear la teva pròpia marca. Es indispensable buscar un nom que ens identifiqui i que vagi associat a un logotip ben dissenyat. Dies després parlàvem de com treballar aquesta marca i a on. Si es  treballa correctament, aconseguiràs una reputació online que t’ajudarà a ser fort. En aquell post, Manuel va deixar un comentari que deia: “Es realment difícil promocionar una marca a Internet si no es té un producte de gran demanda. Facebook i Twitter semblen opcions evidents a l’hora de donar a conèixer una marca o un producte, però són font de gran decepció quant el producte a promocionar no és un top vendes”

La veritat es que és més difícil consolidar una marca en el mercat des de zero si el nostre producte no és top vendes, però no impossible. El més important en aquests casos és la constància i sobre tot la paciència.

Què es la reputació online

Una bona reputació online és el resultat final de la feina realitzada per tu, serà la opinió que tenen de tu altres persones. A vegades ens confonem quant ens mirem al mirall i ens veiem guapos, alts i forts, i la realitat pot ser tot el contrari, que les persones/clients no ens vegin així i pensin que som lletjos, baixets i dèbils. No és el que pensem nosaltres, és el que pensen els demés.  La reputació online és el prestigi, la credibilitat i la professionalitat d’una persona, marca o producte a Internet. I per aquesta raó el control el tenen els usuaris/clients amb les seves opinions sobre nosaltres o sobre els nostres productes o serveis.

Crec sincerament que la reputació online és de les poques coses que no se poden comprar amb diners. T’ho has de “currar”, aportant valor afegit, continguts, coneixements i experiències, i això t’ajudarà a seguir creixent, millorant i, per suposat, venent els teus productes. Com? Treballant els cinc punts: la imatge, el prestigi, la confiança, la seguretat i la diferenciació.

  • La imatge pública. La nostra reputació online és la percepció que es té de la nostra persona, marca o producte. Què es diu, com es diu i qui ho diu. Pot donar-se el cas de que en món físic tinguis una bona reputació i en el digital no. O viceversa. Per aquesta raó, és important treballar els dos canals per separat.
  • El prestigi de la teva feina. Quan una marca té prestigi, ja sigui offline o bé online, té molt de guanyat. Aconseguir-ho depèn de com sigui la relació amb el usuari/client, depenen de com parlin de tu. És precís que la interacció no sigui un monòleg per part teva i que aporti el valor necessari per generar confiança.
  • La confiança. Aconseguir-la és el gran repte. Per generar confiança hem de ser molt professionals, no fallar ni defraudar al nostre client i demostrar en cada moment que som els millors del nostre sector.
  • La seguretat del compromís. Si has aconseguit la confiança necessària, generaràs la seguretat imprescindible perquè el teu compromís sigui creïble. Si dius que faràs una cosa, has de fer-la.
  • La diferenciació respecte als altres. La diferenciació respecte als teus competidors serà el que t’ajudi a millorar la teva reputació. Diferenciar amb nous productes o serveis i ser millor que la teva competència faràn que els clients et percebin com una bona opció per comprar o per demanar opinió.

Tipus de reputació online

Reputació d’una empresa en línia o comerç físic. És imprescindible per poder vendre els nostres productes o serveis . La interacció , l’atenció al client , la conversa i donar la possibilitat d’opinar al nostre interlocutor permetrà a l’empresa aconseguir una bona presència .

Reputació online de les teves productes per poder vendre’ls. Com deia Manuel en el seu comentari , si el nostre producte és top vendes , ens serà més fàcil , si no és així , haurem d’arribar al consumidor / client perquè » parli » d’ell .

I, finalment , la persona física. El prestigi o estima d’una persona en Internet pot tenir un impacte decisiu sobre la reputació de l’empresa o del comerç que representi . De la mateixa manera , has d’estar obert a relacionar-te, conversar i sobretot ajudar a millorar / avançar a altres persones . Sempre he pensat que les grans persones es mesuren per com tracten a les petites , en aquest cas , l’empresa ha d’acostar al petit consumidor per resoldre les seves inquietuds .

Treballar diàriament la imatge, el prestigi, la confiança, la seguretat i la diferenciació de la teva empresa, producte o persona formaràn una base sòlida de la teva reputació online.

Este post fue publicado en el blog de ContuNegocio.es el 18 de Octubre del 2013

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.