Branding (I): Cultivar la nostra marca
24 septiembre, 2013
Reputació online (I): Constància i paciència
19 octubre, 2013

Branding (II): Treballant en una marca

Puedes leer este post en castellano pinchando aquí

En el post anterior parlava de com necessitem construir o cultivar una marca, en aquest parlarem a on i com construir-la.

A on puc construir la meva marca? La resposta és simple però complicada a la vegada. És un tòpic, però una de les respostes està en las xarxes socials.  Generar una marca a les xarxes socials és imprescindible i necessari a dia d’avui, pensa que són l’altaveu de comunicació dels nostres productes o serveis així com del nostre comportament. Aquest actius, conversar, interactuar, ajudar i aportar valor a les xarxes socials és peça clau per aconseguir una bona marca, sempre dins del nostre àmbit i sector. Fàcil! Tots estem a Facebook i a Twitter, tenim un perfil a Google+ i Linkedin i “juguem” amb Foursquare o Instagram. ¿Veritat? Això no és tot i aquí està la complicació de generar marcar a les xarxes socials. Hem d’ estudiar i analitzar en quina xarxa ens interessa estar i poder plantar la llavor, i això depèn, primer del «target» de client que tinguem al punt de mira, saber per on es mou i segon de lo bò que siguis tu amb lo teu i del valor dels coneixements que pots compartir.  Moltes vegades el més difícil i complicat és decidir a on tinc que estar, quan ens hem decidit, ens preguntem mil vegades que faig i que dic. Aprendre a fer servir les plataformes digitals és obligat, formar-se és necessari  i fer-les servir a diari compartint coneixements i experiències és indispensable.

Molt sovint persones amb una bona reputació Online i una marca personal reconeguda a les xarxes socials es posen “berenjenales” sense cap necessitat, entren en converses i disputes  a Twitter sobre política, futbol o economia i és allà on tota credibilitat de la seva marca retrocedeix i cau en picat. Molts tenim una norma simple: no parlis del que no entens. O dit d’una altre manera: Aprenem a parlar amb dos anys i necessitem 60 per aprendre a callar.

Una web corporativa o un blog de continguts es ideal per generar marca, allà és on podem deixar per escrit qui ets, com penses i com actues, però no oblidis que allò escrit, escrit queda! Així que pensa-ho dues vegades abans d’enviar certa informació o comentari. Aquest contingut, que et fa díferent en el teu sector, t’ajudarà a crear una marca forta i professional en el teu nínxol de mercat. No escriguis ni opinis del que no va amb tu, ni de sectors que desconeixes.

Què he de fer?

Primer intentar diferenciar-te del resta de competidors amb innovació. La innovació en el teu sector és un punt important. Ser originals per poder diferenciar-nos de la competència es el primer punto a seguir. Fer el que tothom fa no ens ajudarà a créixer com a marca. Si et diferencies les altres persones parlaran del diferent que ets i del que ofereixes. Diferenciar-te en els serveis que el teu client ha de consumir o comprar també és important. Aquest serveis propiciaran que el client faci servir el producte amb més facilitat i el recordi quant el necessiti. Que el teu producte sigui diferent al resta és el més difícil. En alguns casos la marca creix ràpidament perquè el producte és únic en el mercat, però si el teu producte no es únic, tenim que treballar molt bé els serveis i la innovació, al oferir alguna cosa més és el que fa que un client decideixi consumir en un comerç o un altre, i no sempre el preu no és el factor principal. Si el nostre producte és únic tenim molt a guanyat.

Aconseguir agradar al màxim de persones. Actualment el màrqueting emocional igual que el relacional, està agafant molta força a la nostra societat. Tenim que aconseguir que el nostre producte o marca provoqui emocions al nostre client. Per aquesta raó la gamificació és una peça clau del màrqueting emocional. Fer “jugar” d’alguna manera al nostre client amb els nostres productes ajuda a millorar la marca.

Tornar-se imprescindible per tots. Tornar-se imprescindible té que ser l’objectiu. Que el nostre client necessiti dels nostres serveis o els nostres productes per poder treballar o avançar es el repte de tots.  

No fallar ni defraudar mai. I sobre tot no fallar ni defraudar mai. Si falles el client es buscarà un altre per substituir-te. Treballa amb professionalitat, és primordial conèixer el sector en el que et mous i els teus productes, perquè si el client nota que dubtes el perdràs i no t’ajudarà a fer la teva marca gran.

Saps que aconseguiràs creant una marca forta?  Una bona reputació Online que et portarà fidelització del teu client. Però no t’oblidis d’analitzar, analitzar i analitzar. En el món d’Internet és obligatori analitzar. En el branding també, hem de fer l’exercici d’analitzar què pensa, de què parla i com actua el nostre client respecte la nostra marca. I en quina posició està la nostra marca en el ranking del client. No t’oblidis de modificar. Analitzem per modificar i millorar.  Si no pots medir-ho no podràs millorar-ho (Lork Kelvin). 

Este post fue publicado en el blog de ContuNegocio.es el 24 de Setiembre del 2013

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.