Cuatro ejemplos de decepción que podemos combatir
3 septiembre, 2019
Procrastinar: un mal hàbit per a la productivitat
18 febrero, 2021

Somos lo que soñamos: cómo conseguir tus objetivos

Si quieres leer este post en castellano en el blog de Telefonica Empresas pincha aquí.

Des de fa anys, quan acabo les meves conferències, demano dues coses als espectadors: la primera, que no es vagin a dormir mai sense un somni ni s’aixequin sense un motiu per aconseguir-ho. I la segona és el resultat d’aconseguir la primera … No deixeu de ser feliços.

Per a mi la felicitat és donar-li contingut a la vida, el contingut dels meus somnis. La vida s’ha de viure amb passió, la resta és una pausa. Per petit que sigui, tothom té un somni, però sovint ens falta trobar els motius per posar-nos en marxa i aconseguir-ho. Busquem excuses que no són més que les pors que tenim, conseqüència a vegades del nostre entorn o de no tenir clars els motius que ens conduiran al nostre somni.

Hi ha gent que diu que a més del somni fa falta motivació per aconseguir alguna cosa. Al meu parer, no és així. Al meu entendre, la motivació no existeix, existeixen els motius. Si no saps quin és el motiu que et portarà a aconseguir el teu somni, serà difícil que ho aconsegueixis.

Cinc idees per aconseguir els teus objectius. La meva intenció amb aquest article no és convèncer a ningú, només compartir les meves experiències.

1. Busca el teu somni

Pensa què vols i troba els motius que et portaran a això. Els somnis no són més que objectius en moviment. És important que siguin assolibles en major o menor mesura. No cal que siguin realista, però sí mesurables. Hi ha molts exemples de somnis complerts que no eren realistes. La persona que va inventar Internet no estava sent realista.

Pensa en el futur, no en el que vas fer ahir, i mai oblidis d’on véns. Pregunta’t on vols estar d’aqui un any, dos o cinc. Fes una llista del que necessites per aconseguir (motius) i posa’t en marxa. Ahir vam ser el que vam poder i avui som tot el que volem ser.

Pensa en gran. Això no vol dir que no puguis aconseguir-ho, segurament trigaràs més temps i necessitaràs més esforç, però la recompensa és infinitament superior. I, sobretot, surt a guanyar. Pensa des del minut 1 que guanyaràs, no pensis que vols participar. Pensar que l’important és participar és el discurs dels perdedors. T’estàs jugant el teu somni, els teus objectius, et jugues ser feliç. L’important no és participar, sinó guanyar.

T’ajudaran molt les paraules i les imatges que visualitzis en el teu cervell quan t’aixequis al matí. Si penses que tindràs un mal dia, acabaràs tenint-lo. Si penses que ho pots aconseguir, segurament tard o d’hora ho aconseguiràs. Perquè el que pensem és el que sentim, i el que sentim es fa realitat.

A vegades no aconseguim els nostres objectius per raons alienes a nosaltres. Però si lluitas a fons, ningú podrà dir-te que no ho vas intentar.

2. Demana un desig

Els nostres somnis ens provoquen desig. El desig és l’interès que tenim en realitzar alguna cosa. Abans del desig hi ha sempre un sentiment. Pensa en com et sentiràs si aconsegueixes els teus objectius, quins sentiments et produirà aconseguir-ho. Aquests sentiments es convertiran durant el procés en desitjos. La cadena causa-efecte és emoció, sentiment i desig. Quan ho aconsegueixis, aquesta cadena s’invertirà; passaràs del desig al sentir, i dels sentiments a l’emoció d’haver-ho aconseguit.

3. Pla d’acció

Traça el camí que has de seguir per arribar a la destinació final. Per aconseguir un somni (objectiu), no pots improvisar, has de planificar i organitzar-te. No hi ha millor improvisació que la que tens preparada. Prepara un pla d’acció i envolta’t de bones persones. No hi ha res en aquest món per al que no necessitis a una altra persona.

En aquest pla especifica molt bé què faràs per assolir els teus objectius i serà en aquest moment quan et caldrà prendre decisions. Pren-t’ho amb calma i pensant en el somni final. Per això és important que hagis descansat, practica la meditació per no estar estressat i tenir la ment oberta. És molt semblant a quan planifiques un viatge. Prèviament decideixes el destí final i planifiques la ruta per arribar-hi.

4. Esforç i disciplina

Ningú va dir que fos fàcil ni ràpid. Les accions del pla que hauràs de realitzar aniran lligades a un esforç que necessitarà una disciplina personal i professional.

Comunica, comparteix i construeix una base sòlida dels teus coneixements i talent per arribar a repetir-ho una vegada i una altra. Aquestes repeticions et proporcionaran experiència i confiança en tu mateix per seguir i aconseguir els teus objectius.

Les accions han d’anar acompanyades de creativitat i innovació. Aquest és un dels grans reptes d’aquesta quarta revolució industrial. Utilitza el teu talent per avançar cap al final. No hi ha ningú al món que no tingui talent, el problema és que a vegades no sabem per què estem especialment dotats. Que fem alguna cosa bé no vol dir que tinguem talent, això és habilitat.

5. Temps

Pren-te el temps just i necessari. Tot necessita el seu temps. Calcula el que necessitaràs per executar el pla, sent conscient dels recursos que tens al teu abast. Ens rendim molt ràpidament i moltes vegades falta una petita empenta per aconseguir passar a el següent nivell i seguir avançant. No llencis la tovallola a la primera sotragada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.