Procrastinar: un mal hàbit per a la productivitat
18 febrero, 2021
NFT, la tecnologia que està revolucionant el món digital
10 junio, 2021

Comerç electrònic i moneda digital: avantatges i inconvenients

Si quieres leer este post en castellano en el blog de Telefonica Empresas pincha aquí.

Fa més de dos anys escrivia sobre la tecnologia blockchain i les moneda digital. Des de llavors hi ha hagut un avanç enorme en la implementació d’aquesta tecnologia en molts sectors, han nascut noves moneda digital i algunes d’elles han incrementat tant el seu valor que s’ha accelerat la incorporació de les criptodivisas al nostre país.

A l’abril de 2019 es va celebrar a Anglaterra l’esdeveniment de comerç electrònic més gran d’Europa, l’Internet Retailing Expo (IRX). Mesos més tard, Andrew Brough, Business Development and Strategic Partnerships en CoinPayments (una de les empreses patrocinadores de l’esdeveniment), assegurava el següent: «La relació entre el comerç digital i les moneda digital és natural. Les dues indústries coexisteixen dins el mateix marc, que es basa en oferir als consumidors solucions que el comerç i les finances tradicionals no poden aconseguir «.

El tàndem eCommerce i moneda digital
Són tres els factors que contribueixen a aquesta fusió:

  1. Oportunitat de negoci: en els últims mesos s’ha detectat un petit increment de plataformes de comerç electrònic que ja incorporen les moneda digital. I moltes altres el tenen com a objectiu el 2021.
  2. Cada dia són més les persones que creuen en una moneda virtual universal i que ja fan servir com a mitjà de pagament per realitzar transaccions de béns i / o serveis.
  3. La major part dels softwares d’eCommerce ja disposa de la integració per incorporar els pagaments amb diners virtuals.

I afegiria un quart factor, l’apuntat per Andrew Brough.

Avantatges d’utilitzar moneda digital en un eCommerce
Existeixen més de 1.500 monedes digitals en el món. La incorporació de moneda digital com a forma de pagament pot ajudar a convertir leads en clients, amb l’objectiu de fidelitzar i aconseguir una experiència única d’usuari.

Les transaccions són ràpides, segures i irreversibles. I el més interessant, són transaccions en temps real i sense cost o amb comissions molt baixes i sense intermediaris. La tecnologia blockchain permet la transparència de totes les transaccions i està preparada per garantir la seguretat.

La combinació criptogràfica de les monedes digitals fa que no es puguin falsificar. Sistema xifrat, descentralitzat i que permet que els diners virtual no arribi a el venedor fins que el comprador no verifiqui les condicions de compra.

I, finalment, una altra gran avantatge: la protecció de la identitat dels clients. No hi ha accés a la informació bancària dels usuaris.

Desavantatges de les moneda digital en el comerç electrònic
Una de les principals desavantatges de les moneda digital és la seva constant fluctuació. El valor de totes elles depèn de mercat, que pot ser volàtil en alguns moments. La seva oferta i demanda determinen el seu preu.

La possible pèrdua de les moneda digital per pèrdua de les carteres és un inconvenient que afecta els compradors i als venedors. En qualsevol cas, estan naixent monedes digitals amb triple clau de seguretat.

L’escassa informació sobre el funcionament de les monedes digitals i el desconeixement dels beneficis que el seu ús comporta desemboca en desconfiança dels clients.

La manca de regulació fiscal de les monedes virtuals en molts països fa que hi hagi un «buit legal». La Unió Europea té diverses directives pendents d’aprovació i regulació. A Espanya, l’Agència Tributària ha alertat el risc fiscal en operacions amb moneda digital, i ha manifestat que el seu ús com a mitjà de pagament és el desafiament més exigent de l’actualitat.

Plataformes que accepten moneda digital
Pel que fa a les plataformes d’eCommerce de codi obert que accepten moneda digital com a forma de pagament, trobem a Magento, que ofereix l’opció d’integracions amb BitPay o CoinGate.

Bitpay
Està disponible en 38 països. Ofereix rebre pagaments en diverses moneda digital directament al teu compte bancari, liquidant en dòlars, euros, lliures i altres monedes en 48 hores, i sense risc ni volatilitat de preus.

Les integracions de BitPay funcionen de forma immediata, sense necessitat de desenvolupament en plataformes com Magento 1, Magento 2, PrestaShop, OpenCart, Drupal, WooCommerce, Shopify i altres.

CoinGate
Per PrestaShop hi ha mòduls disponibles i gratuïts de CoinGate per a les versions de Prestashop 1.7.

La passarel·la de pagament CoinGate es pot implementar en qualsevol tipus de software d’eCommerce instal·lant els mòduls en pocs clics. L’API de CoinGate es pot personalitzar i permet dissenyar el botó CTA (call to action). La plataforma possibilita al comprador pagar en diverses monedes digitals, generant una factura de pagament en la qual es calcula el preu a la moneda digital seleccionada pel client.

La possibilitat de generar factures criptogràfiques automatitzades i programades a la llista de contactes i poder sol·licitar pagaments a través d’un enllaç o correu electrònic és un dels serveis que ofereix CoinGate, si tens un perfil actiu.

Coinbase
Per WordPress o Shopify, l’opció de CoinBase -amb més de 8.000 comerciants de més de 100 països- ofereix operacions avançades amb moneda digital, sense tarifes, botons de pagament, facturació multimoneda i nombroses integracions per a comerciants i institucions.

GoCoin
I, finalment, GoCoin, amb un registre simple i solucions API per a la majoria de plataformes d’eCommerce. Accepta moneda digital com Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin i Ethereum, amb una comissió de l’1% de la transacció.

En conclusió, el comerç electrònic ja està preparat per acceptar moneda digital. En els propers mesos veurem si els usuaris tenen ja la suficient confiança com per a fer servir aquesta nova forma de pagament.

Imatge de WorldSpectrum a Pixabay.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.