Ara toca pensar amb el cap i no amb el cor
29 enero, 2014
Mymoid: El pagament per mòbil s’adapta a tu
24 abril, 2014

Segona edició «Obert al futur» de Barcelona Activa

Fayol empresas

S’obre una nova convocatòria del programa formatiu «Obert al futur», amb nous continguts adaptats a les necessitats del comerç. L’èxit de la primera edició, amb més de 860 participants i una valoració mitjana de 8 sobre 10, va superar totes les expectatives.

El programa «Obert al futur», que té com a objectiu promoure un comerç innovador, modern i sostenible, arriba a la seva segona edició amb nous continguts. Són tallers de 3 hores de durada que responen a les necessitats dels comerços i serveis de proximitat. Concretament aquest any s’ofereixen 24 càpsules gratuïtes en gestió empresarial i capacitació tecnològica: 9 són noves, 5 són adaptades i 10 més continuen de l’any passat.

El programa, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, es durà a terme en els deu districtes de la ciutat al llarg dels propers mesos i en horaris adaptats als comerciants.

Cal reciclar-se.

Fa cinc anys que David regenta la vinoteca DVI, al barri del Poble Nou de Barcelona, ​​i assistir a un dels cursos de la primera edició el va ajudar a analitzar com portava el negoci: «Em vaig adonar que sí que havia tingut en compte coses com col·locar el producte de manera correcta a la botiga o bé com dirigir-me als clients. Però el que no sabia era com aplicar les xarxes socials. Crear un facebook d’empresa per anar publicant les novetats i activitats diverses va ser un dels primers reptes , i gràcies a això ajuda a mantenir activa la botiga també des de la xarxa «.

La Paquita Català, que regenta la merceria Vera Viu al Mercat de la Guineueta, també va tenir molt clar des d’un principi que necessitava reciclar-se i aprendre nous coneixements tecnològics. «No és un tema de ser modern sinó de necessitats i possibilitats. La gent ja no funciona com abans: primer s’informen per internet (sobretot) i després decideixen si venir. Cal ser-hi», afirma Paquita.

Aquests cursos la van introduir en un àmbit que desconeixia i ja està treballant per posar en marxa la seva web i està pensant en què apuntar-se de cara a aquest any: «Hi ha molts temes per tocar. Tant per repetir, com per fer cursos nous, amb mi compten segur «, exclama la Paquita.

Èxit rotund en la primera edició

La primera convocatòria va superar totes les expectatives: 864 participants, 700 comerços implicats i 3.000 inscripcions. Aquest programa té la capacitat d’aproximar formació en els districtes i facilitar la vida a les persones «, afirma Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats.» L’objectiu és fer el comerç més competitiu utilitzant eines més modernes sense deixar de banda la proximitat «.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.