La VIII Fira de Comerç de Montmeló
8 julio, 2013
Branding (I): Cultivar la nostra marca
24 septiembre, 2013

La Fira de Comerç fa XUP-XUP by Montse Boniquet

Son les 5:35 del matí, del dia 25 de maig del 2013. Comença un dia de molta feina i molta il·lusió, a Montmeló. Baixo al carrer a les 6.00 i ens trobem amb els components de la Junta de l´UBCM, familiars i gent de l’Ajuntament, per començar a muntar les carpes.

Uns carrers buits, el Pompeu Fabra, la Plaça Gran i la Plaça de la Vila, de mica en mica van agafant forma i es van vestint de carpes, gent atrafegada amunt i avall i artesans col·locant els seus productes. Els comerciants i entitats de Montmeló arriben amb els seus cotxes, seguint un ordre estricte d’entrada i sortida, per descarregar i començar a decorar els seus estands.

Tot es va posant al seu lloc. La música comença a sonar i l’ speaker inicia el seu discurs de benvinguda. Arriben les autoritats i els espònsors per donar la benvinguda i agrair l’ esforç als components de la Fira. Mentrestant tot comença a bullir. A la Plaça Gran trobem un fantàstic servei de bar i l’escenari comença a viure amb les primeres actuacions. La gent del poble es mostra molt participativa i com sempre passegen per tot arreu.

El temps sembla que aguanta. Ha començat força bé, però l’aire i els núvols comencen a arribar. Tots els organitzadors es mobilitzen i busquen solucions. Tot reforçat. Sembla que ens en sortirem!

Arriba la pausa per dinar i de moment, estem molt satisfets del matí. Tothom ressalta que per ser dissabte al matí hi ha hagut molta gent passejant. Baixem a dinar a la Plaça de la Vila. Aprofitem per xerrar entre uns i altres i intercanviar opinions. La valoració és molt positiva I tothom està content, encara que fa molt fred.

La tarda sempre és el plat fort de la Fira del Comerç. L’ speaker comença a escalfar motors i de sobte diu una frase que ens motiva molt als organitzadors “la fira de comerç fa xup-xup”. Molta gent s’engresca per les actuacions de l’escenari. Tothom te algú familiar o fill que hi actua, balla o desfila. Això és un dels encants de viure a poble. Els nens, també sempre són uns grans protagonistes. Els encanten els inflables, i els Tradijocs instal·lats a la Plaça de Vila. Passegen amunt i avall amb molts globus a les mans.

Ja tenim mitja tarda passada i ara és l’hora dels sorteigs i dels parlaments del President de l´UBCM i de l’alcalde de Montmeló. Tots dos destaquen la importància d’haver consolidat la Fira de Comerç, per recolzar al comerç de proximitat i l’esforç de tots els comerciants i entitats per exposar els seus productes i serveis, amb voluntat de lluitar per tirar endavant en aquests moments difícils.

Finalment, després de la ultima actuació, tothom comença a recollir i ens toca desfer tot allò que hem creat només per un dia. S’acaba la màgia, preparada durant tants dies amb moltes reunions i xerrades. Tots estem cansats, però contents. Tot ha anat molt bé i la gent ha participat molt.

La pregunta és: val la pena tant muntatge i tanta feina, per només un dia de Fira? La resposta per nosaltres és evident: i tant que sí! És una jornada de comunió entre el món del comerç i les entitats, tant castigats actualment.

Estic encantada de veure que hi ha hagut comerços nous que s’han interessat en participar-hi, veient el funcionament de la fira any rere any. També hi ha gent que no ha pogut participar-hi, perquè per dates o temes familiars no ho han pogut fer. Tot això ens garanteix la continuïtat de la Fira del Comerç de Montmeló.
Montse Boniquet. Dinamitzadora de l´UBCM

 
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.