Nuevo proyecto Cross Channel con Inesdi
19 julio, 2013
Conferencia sobre Cross Channel en Inesdi
21 noviembre, 2013

Jornades amb el CCAM arreu de Catalunya

No és pas d´ara que em sembla prou evident que les tendències en quant la forma de comprar del públic estan evolucionant de manera vertiginosa. Ja en altres posts he fet comentaris sobre la situació que el comerç Retail, de poble, de proximitat està patint. És troba en una nova situació a la qual s’haurà d’adaptar o morir.

Aquesta observació no és pas única,  ni la d’un visionari, ans al contrari, des d´estaments com la Generalitat de Catalunya, i més concretament el CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda) han iniciat un seguit d’accions enfocades a donar opcions d’obertura de mercat a aquest sector, tant castigat com és el petit comerç i artesans. Des d’altres entitats publiques i privades ja s’està començant a oferir tot un seguit de cursos o assessorament encaminat a facilitar l’entrada de petits comerciants i PIMES al comerç electrònic,  per tal d’ampliar el mercat que fins ara quedava reduït simplement a l’entorn territorial.

No puc parlar de totes les iniciatives que s’estan duent a terme,  però si de l’aposta que la Generalitat de Catalunya va fer durant els mesos de Abril, Maig i Juny quan em van sol·licitar que estructurés un curs bàsic de comerç electrònic per comerciants i PIMES. Un curs que fos entenedor per aquells qui mai no han tingut contacte amb aquest tipus de plataformes, un curs on simplement s’explica quins són els primers passos a donar i les possibles dificultats a tenir en compte.

El CCAM entén perfectament que el sector Retail necessita entrar en un procés d’evolució ràpidament i és per això que destina uns recursos econòmics que,  tots entenem molt valuosos,  donada la situació per tal de poder oferir formació gratuïta a tots els participants, cosa que crec és d’agrair!

Durant les 9 jornades que vaig tenir el luxe de compartir amb comerciants de diferents sectors, la reacció del públic va ser molt i molt positiva. Evidentment no tots seran capaços o veuran possible endinsar-se en aquest nou canal del eCommerce. M’agrada recordar-los que no és ràpid, ni fàcil, ni econòmic, i requereix constància, treball i diners si es vol fer una cosa amb cara i ulls. Però per sobre de tot, és important assessorar-se sobre allò que desconeixem. La formació és imprescindible i encara que hagi estat només un granet de sorra, estic molt satisfet que des de el CCAM i la Generalitat de Catalunya hagin confiat en mi per tal de divulgar la meva experiència i compartir-la amb tots aquells que s’estan plantejant que una possible via de sortida el seu negoci, petit o gran és el comerç electrònic.

A tots ells gràcies per la paciència demostrada escoltant-me durant 4 o 5 hores, i a el CAMM per destinar uns recursos molt necessaris a la formació gratuïta de tots aquells emprenedors que volen començar aquest nou camí i no saben com.

 
Fins aviat!
 
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.