La Fira de Comerç fa XUP-XUP by Montse Boniquet
14 julio, 2013
Branding (II): Treballant en una marca
24 septiembre, 2013

Branding (I): Cultivar la nostra marca

Puedes leer este post en castellano pinchando aquí

Des de fa temps, molts ens hem adonat de la importància de construir una marca personal o comercial, però pocs arribem a bon port...

Des de fa temps, molts ens hem adonat de la importància de construir una marca personal o comercial, però pocs arribem a bon port, degut a que no veiem un retorn immediat de la inversió en forma d’ingressos. Però com tot en aquesta vida, primer tenim que sembrar, després cultivar i no podem esperar recollir la collita al dia següent. En oblidem molt sovint que dia rere dia hem de seguir regant i abonant la nostra collita. Es parla molt del branding o de la marca, per això aquest primer post on parlarem de com i perquè necessitem construir una marca o, millor dit, cultivar la nostra marca.

Tots hem de pensar en construir la pròpia marca, siguem persones físiques, empreses offline o online o comerços retail, donat que és peça clau per aconseguir una bona reputació que ens ajudarà a vendre la nostra imatge i els nostres productes o serveis.

Què necessitem per començar a crear una marca?

  • El nom és el primer que hem de pensar. Serà el que soni quan els usuaris estiguin parlant de la teva marca, ja sigui de producte o personal. Ha de ser atractiu, fàcil de recordar i que s’associï amb la teva persona, empresa o comerç i sobre tot que estigui lligat al ADN del mateix. Com ens deien a l’escola, no copiïs, no intentis semblar-te a ningú, sigues tu mateix. Molts dels que tenim fills sabem que el més difícil és, a vegades, posar el nom a un nadó (jo ho tenia clar, Eloi, patró dels ferreters). A l’hora de donar un nom a la marca, necessitem temps per pensar què volem vendre i a qui volem arribar.
  • El logotip és la imatge corporativa i val més que mil paraules. De la mateixa manera tenim un nom, hauríem de crear un logotip adequat, un segell que anirà lligat a la nostra marca i que serà la nostra imatge, potser la que quedarà en la ment del nostre client. Escull colors atractius, dissenys actuals i que també vagi associat a la teva persona, empresa o comerç i sobre tot al teu ADN. Aquest punt també serà important per al branding.

Si la nostra empresa és dinàmica, ràpida, jove….. el nom i el logotip ha de ser així: dinàmic, ràpid i que sigui jove. Per començar a “sembrar” la marca, necessites tenir clar alguns punts:

  • Objectius clars i concrets, i una estratègia que consideri el nou màrqueting 2.0. Relacionar-se i aconseguir que els usuaris parlin de nosaltres i comparteixin les seves experiències de la nostra marca amb els seus amics i seguidors. Una constància i disciplina ens donarà un posicionament en el sector.
  • Intentar ser forts, mai grans: Els objectius mai tenen que centrar-se en crear una marca gran, sinó forta; gran la faràn els nostres usuaris si fem la nostra feina correctament i si els hi proporcionem alguna cosa útil. Una marca forta pot està gestionada per poques persones, però pot arribar més lluny al ser constant i sobre tot professional.
  • Ens tenen que veure: Saber a on es mou el nostre client es la peça clau, i aconseguir que en vegin. Estem allà amb ell. Hem d’aconseguir que parli de nosaltres, i que parli , a ser possible- molt bé.
  • Ens han d’ escoltar: La finalitat no es parlar únicament del nostre producte, sinó també del sector i de productes que no siguin nostres, aportar informació que pugui ser útil per el possible client. El resultat final es la interacció i les converses que generen marca i persones interessades en un mateix producte o sector.
  • Fer comunitat, ja sigui virtual, amb els teus seguidors, lectors, followers o fans a la xarxa, o física. No només hem de tenir presencia online, també és primordial fomentar el networking i la comunicació personal.
  • Parlar, conversar i relacionar-se: Per aconseguir que aquesta comunitat escolti i parli, hem de conversar amb ells aportant valor i ajudant a que parlin de nosaltres.
  • Ajudar i compartir. Mai oblideu que ajudar als demés a avançar és una bona inversió; quant els teus clients creixen, tu creixes. Sinó els hi dones res perquè avancin amb tu, la teva marca no avançarà. Són ells els que et faran créixer, ajuda’ls a avançar tu també. Has de donar el que necessiten per que ells després t’ajudin a tu.

Fins aquí hem parlat de la importància de construir una marca, del branding i dels punts clau per aconseguir-ho. El següent pas es treballar la nostra marca. Ho comentarem en el següent post.

Has posat la llavor de la teva marca?

Imatge @VinothChandar, distribuïda amb llicència Creative Commons BY-SA 2.0

Este post fue publicado en el blog de ContuNegocio.es el 16 de Setiembre del 2013.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.