‘Interim manager’, una nueva figura en las empresas españolas
15 enero, 2015
Pisando fuerte con NewYorkinasOriginals
30 diciembre, 2016

Bootstrap o créixer sense inversors

Bootstrapping

#BootStrap: Construir un negoci des de gairebé res, basat en general, en els ingressos personals i l’estalvi, ajuda mútua, amb els costos d’explotació més baixos possibles i un enfocament efectiu i primari per a la venda

M’agrada que des de les captadores i les pre-acceleradores es diguin , de tant en tant, les coses clares: sí, els emprenedors poden fer créixer el seu projecte sense inversors. M’agrada que ho publiqui i ho digui la Mobile World Capital Barcelona ja que sent una iniciativa destinada a convertir Barcelona en un referent de la transformació Mobile, necessita mirar a la indústria radical, és a dir, a les startups menors. Domèstiques.

Recentment, Álvaro Hernández publicava Bootstrap: les startups també poden créixer sense inversors en aquesta línia. No obstant això, hi ha un punt que encara se li escapa, que trobo a faltar, on veig una barreja de conceptes. La formació digital i el mentoring són figures clau que no es perden per fer bootstrapping sinó per caure en aquelles acceleradores que ensenyen a córrer abans que a madurar.

Crec que som molts, i cada vegada més, que veiem que «posar la pasta» no fa que la startup estigui a punt. Sobretot en cultures poc propenses a l’emprenedoria, hauríem de fomentar més la idea de fer créixer els projectes abans de cercar la seva rendibilitat.

I sí, és una cosa que es pot fer sense inversors. Però amb tutors.

Aquest post va ser publicat al blog de mandomando el  19 de Enero del 2015 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.